Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón is, pályázatot nyert a múzeum, eredményesen szerepelnek a makói sakkozók, újabb résszel jelentkezett az Egy Ladában Lázárral sorozat. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

A Makovecz téren vásár, számos program és jótékonysági sütikóstoló is várta a kilátogatókat advent első vasárnapján. A koszorút Biró István görögkatolikus parókus áldotta meg, aki kiemelte: „a szeretet hiányát semmi nem pótolhatja, de a szeretet minden hiányosságot képes pótolni”.

Májusban a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum pályázatot nyújtott be a járásszékhely múzeumok szakmai támogatására, amelynek köszönhetően raktári egységek állományvédelmi fejlesztésére 3,7 millió forintot nyert az intézmény, amelyből többek között polcrendszert is építenek, de mérőeszközök is beszerzésre kerülnek.

Tovább folytatódott a Csongrád megyei Sakkszombatok versenysorozat. A Duocor-Makói SVSE utánpótláskorú játékosai eredményesen szerepeltek a második fordulóban; két érmet is szereztek.

Megérkezett az Egy Ladában Lázárral sorozat legújabb, negyedik része, amelyben Alíz és István ülhetett be a politikus mellé a Ladába, hogy a Ménesbirtokot bejárva beszélgessenek.