Hírek Színes Térség

Adventi gyertyagyújtás Királyhegyesen és Földeákon

A Hit gyertyáját vasárnap délután Királyhegyesen Horváth Lajos polgármester, míg Földeákon Olasz Attila plébános gyújtotta meg. A címlapképen a királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport tagjai táncolnak.

Remek műsorral színesítetté az első adventi gyertya meggyújtásának tegnapi ünnepét Királyhegyesen. A hit gyertyáját a községháza előtt felállított óriás adventi koszorú Horváth Lajos polgármester gyújtotta meg, míg az ünnepi hangulatot a helyi Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport dél-alföldi táncösszeállítása, illetve Tilimpás Mária karácsonyi meséje, illetve Fülöp Boglárka szólóéneke fokozta.

A Királyhegyesi Közösségi Színtér és a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport szervezte hagyományőrző kulturális műsor és az adventi gyertyagyújtás végén a néptánccsoport tagjai teával és kaláccsal kínálták az érdeklődőket.

navigate_before
navigate_next

A földeáki Szent László téren a köszöntőt követően Olasz Attila plébános gyújtotta meg az első adventi gyertyát, illetve helyi diákok játszottak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő zenét, a római katolikus egyház ünnepi megemlékezését szeretetvendégség követte, azaz forralt bort, teát, kalácsot, szaloncukrot és süteményt osztottak a megjelent érdeklődőknek.

navigate_before
navigate_next

A földeáki adventi koszorút Horváth Éva és segítői állították össze. A községi karácsonyfa az idén Kurai Zsoltnak és családja adományozta, a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítségével állították fel, s a helyi könyvtár dolgozói helyezték fel rá a díszeket.