Makó Sport

Jól sikerült a fiatal makói sakkozók bemutatkozása

Tovább folytatódott a Csongrád megyei Sakkszombatok versenysorozat. A Duocor-Makói SVSE utánpótláskorú játékosai eredményesen szerepeltek a második fordulóban; két érmet is szereztek.

A József Attila Városi Könyvtár adott helyszínt a Csongrád megyei Sakkszombatok következő állomásának. A 2*20 perces, hatfordulós versenyre 28-an neveztek be. Korosztályukban igen sikeresen mutatkoztak be a makói utánpótláskorú versenyzők. – Két dobogós helyezésünk született: Győri Gábor a múltkori bronzérmes helyezését most egy aranyéremmel folytatta, Takács Tamás pedig felállhatott a dobogó harmadik fokára. Győri Bálint, Kanton Sebestyén Pongrác és Kanton Szilárd Bonifác most vettek részt életük első sakkversenyén és igen szépen szerepeltek – tájékoztatott Horváth Zsolt. A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke gratulált a fiataloknak és köszönetet mondott Králik Attilának és Joó Jánosnak a felkészítő edzői tevékenységért.

Összesítésben jelenleg Győri Gábor a 3., Takács Tamás az 5., Győri Bálint a 20., Kanton Sebestyén Pongrác a 23., Kanton Szilárd Bonifác a 25. helyen áll.

 Borítókép: Győri Gábor, alsó kép:Takács Tamás (Forrás: Horváth Zsolt, Duocor-Makói SVSE)