Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A legjobb helyre került Bárdi Andrea szobra, ötödik születésnapját ünnepelte a Glorius, Apátfalván már meggyújtották a hit gyertyáját – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A József Attila Könyvtár gyermekkönytárába került a Bagolycsalád című alkotás, amelyet még májusban készített a nagycsaládosok egyesületének régiós találkozóján Bárdi Andrea.

Fél évtizede nyitotta meg kapuit Makó központjában a Grand Hotel Glorius. A négycsillagos szálloda a jubileumról zenés vacsoraesttel emlékezett meg, amelyre barátaikat, legrégebbi dolgozóikat és üzleti partnereiket hívták meg. A rendezvényen Takács Nikolas énekelt a vendégeknek.

Az első, tegnap esti gyertyagyújtás előtt a faluházban rendeztek adventi készülődést Apátfalván, majd a templomban adott ünnepi műsort a helyi nyolcadikosok. Az adventi gyertyagyújtást szentmise követte.

Visszakerültek Kiszomborra az elsinkófált egyházi iratok: Papp Máté, az ELTE régész szakos hallgatója fedezte fel a kiszombori plébánia 1784-1911 közti iratait őrző köteteket egy aukciós ház oldalán, majd vásárolta meg azokat a Kiszomborért Alapítvány számára.

A kormány által végrehajtott rezsicsökkentésnek köszönhetően már mintegy 1700 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok, és az elmúlt hét évben kevesebb mint a felére csökkent a háztartások összes közműtartozása – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.