Hírek Makó

Fellobbant a Hit gyertyájának lángja az adventi koszorún

A Makovecz téren vásár, számos program és jótékonysági sütikóstoló is várta a kilátogatókat advent első vasárnapján. A koszorút Biró István görögkatolikus parókus áldotta meg, aki kiemelte: „a szeretet hiányát semmi nem pótolhatja, de a szeretet minden hiányosságot képes pótolni”.

Mint Vargáné Szalados Klára, a Pápay iskola tagintézmény-vezetője portálunknak elmondta, nagy hagyomány a városban, hogy az adventi időszakban sütikóstolót tartanak: az Angyalsóhaj Alapítvány az idei évben az Erzsébet-ház mozgásfejlesztő szobájának eszközbővítését tűzte ki célul, amelyet a sérült fiatalok használhatnának foglalkozások keretében.

– Nagyon várom ezt a pillanatot, hogy milyen eszközöket fogunk tudni megvásárolni, ugyanis január hónaptól szeretnénk elindítani, hogy az Erzsébet-ház betöltse funkcióját, és jöjjenek a fiatalok és használják ezeket az eszközöket – hangsúlyozta az alapítvány kuratóriumi tagja és az Erzsébet-ház szakmai koordinátora a kezdeményezés kapcsán, amelyhez többek között az ÉFOÉSZ Klub és számtalan civil szervezet is csatlakozott.

navigate_before
navigate_next

17 órakor a Forgatós Táncegyüttes lépett színpadra, hogy bemutassa adventi műsorát, ezt követően Varga Mónika, az ASZTA alapítvány kuratóriumi elnöke és Varga Márta, az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumi tagja osztotta meg ünnepi gondolatait. A koszorút Biró István görögkatolikus parókus áldotta meg, aki beszédében kiemelte a várakozás fontosságát, továbbá rámutatott: mi magunk legyünk az ajándék, hiszen a szeretet hiányát semmi nem pótolhatja, a szeretet viszont minden hiányosságot képes pótolni.

A gyertyagyújtást követően a Deák Big Band lépett színpadra, akik karácsonyi koncerttel örvendeztették meg a makóiakat.