Hírek Külföld

Tombol a terror Európában: Londonban és Hágában is késes támadás volt

Közeledik a karácsonyi időszak, újra késes terrortámadások vannak Európában. Hágában egy 45-50 éves észak-afrikai migráns támadt a vásárlókra a legforgalmasabb vásárlóutcában. Elmenekült, a rendőrök keresik. Előtte Londonban egy férfi – akiről estére megállapították, hogy már volt börtönben terrorizmus miatt – több embert megkéselt a London Bridge-en, ketten meghaltak, többen megsérültek. Amikor a rendőrök meglátták, hogy robbanó mellény van rajta, lelőtték. Az később derült ki, hogy mellény hamis volt – írja az Origo. 

Többen megsebesültek a hollandiai Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcájában, a Grote Marktstraat-on pénteken, egy késeléses terrortámadásban. A 45-50 éves észak-afrikai származású terrorista elmenekült, a rendőrök keresik. 

A támadás a Hudson’s Bay üzletben történt. Egy rendőrségi helikopter köröz a belváros felett. A BBC szerint legalább három embert késeltek meg. A hágai terrortámadásról itt olvashat többet.

A V4NA nemzetközi hírügynökség emlékeztet, hogy Hollandiában az elmúlt hetekben több terrortámadással kapcsolatos hír is napvilágot látott. Hétfőn a holland rendőrség bejelentette két ember letartóztatását, akiket azzal gyanúsítottak, hogy terrortámadást készítettek elő.. Egy holland bíróság pedig egy pakisztáni migránst tíz év börtönre ítélt, mert terrortámadást készített elő Gert Wilders ellen.  

Kora délután London belvárosában volt terrortámadás. Egy eddig még nem azonosított férfi több embert megkéselt, mielőtt lefegyverezték. Ketten meghaltak, hárman megsérültek. A terrorelhárítók lelőtték, mert robbanómellény volt rajta – később derült ki, hogy álmellény volt.

A londoni terrortámadásról itt olvashat bővebben. Drámai videók a terrorista lelövéséről itt.