Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Czirbus Gábor is jól halad az utalványok osztásával, tegnap kapták meg a 2017-18-ban született gyerekek a babafájuk emléklapját, Halmágyi Pált kérdeztük Erdei Ferencről, két földalatti alagutat számoltak fel a rendőrök a déli határszakaszon. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

– Zömében az ünnepi asztalra fordítanak belőle, de van, aki az unokákra, dédunokákra költi. – tudtuk meg az alpolgármestertől, hogy tapasztalatai szerint mire használják fel a 70 év felettiek az önkormányzat által juttatott 10 ezer forint értékű utalványt. Az alpolgármester a saját körzetében az érintettek felének már elvitte az utalványt. Czirbus Gábor szerint természetes, hogy a városvezetés ezzel is próbálja segíteni a 70 év felettieket.

A 2017-ben és 2018-ban született gyerekeket és szüleiket várta a városvezetés a sportcsarnokba, hogy megkaphassák a babafájukhoz járó emléklapot, az annak helyét megmutató térképet, és egy kis locsolót is hozzá.

A Halmágyi Pál szerint a makóiak nagyrésze nem ismeri a teljes pályáját Erdei Ferencnek, pedig mára a történészek álláspontja egyértelmű vele kapcsolatban. A politikus egyértelműen segítette a kommunistákat, nagyon kevesen tudtak róla, de tagja volt a magyar Kommunista Pártnak is.

Az előző évvel összehasonlítva 2019-ben érezhetően növekedett a migrációs nyomás, az elmúlt hetekben azonban még drasztikusabban emelkedett a déli határszakaszon. Az illegális migránsok módszerei változatosak; próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, de a rendőrök találtak már két, kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutat is, amelyek nemcsak készítőikre, de az esetleges használóikra is életveszélyesek voltak.