Belföld Hírek

Dömötör Csaba: A határok védelme fontosabb, mint valaha

Amit 2015 óta láttunk, az még csak a kezdet. Csak Törökországban milliók várnak arra, hogy Európa felé indulhassanak. A határok védelme fontosabb, mint valaha – írta Facebook-oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a rendőrség déli határoknál készült felvételeire reagálva.

Magyarország területén november 29-én pénteken 0 óra és 24 óra között a rendőrök és a katonák 100 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, majd kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 12 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – írta honlapján a rendőrség.

A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba. A magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét – tették hozzá.

Dömötör Csaba a felvételre úgy reagált: „aki bármilyen okból azt gondolná, hogy mérséklődött az Európára nehezedő migrációs nyomás, nézze meg ezeket a rendőrségi felvételeket”.

 

 

navigate_before
navigate_next