Hírek Színes Térség Top

Apátfalván már meggyújtották a hit gyertyáját

Az első ma esti gyertyagyújtás előtt a faluházban rendeztek adventi készülődést, majd a templomban adott ünnepi műsort a helyi nyolcadikosok. Az adventi gyertyagyújtást szentmise követte.

Aki csak a faluház közelében járt, máris érezte a finom palacsinta illatot, amellyel a helybéli asszonyok kedveskedtek az Apátfalvi Ifjúsági Klub ma délutáni adventi készülődésének résztvevőinek. És volt kinek osztogatni a finom lekvárral, illetve kakaóval töltött finomságot. Persze a gyerekek nem csak csemegéztek, hanem különbözőnél különbözőbb adventi, de inkább karácsonyi díszeket készítettek, gipsz díszeket festettek, papírdíszeket ragasztottak, „Boldog karácsonyt!” feliratokat díszítettek, s mindenféle csillogó dolgokat ragasztgattak mindenhová.

Az apátfalvi gyerekek rengeteg plüss és más játékot gyűjtöttek össze a Vöröskeresztnek, hogy az karácsonyi ajándékként adományozza rászoruló gyerekeknek. A játékhegyet a faluház színpadán ki is állították.

navigate_before
navigate_next

És más meglepetés és várta a gyerekeket, például az a kandalló, mely előtt ott állt tizenkét figura: szimbolizálva az esztendő tizenkét hónapját.

Fél 5-re azonban mindenki átment a Szent Mihály római katolikus templomba ahol a helyi Dózsa György Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai adtak hangulatos, zenés ünnepi műsort a nagy számban megjelent érdeklődőnek, akik tapssal köszönték meg a Teréz anya gondolataival színesített, könnyed hangulatú előadást.

A székelykapu előtt elhelyezett adventi koszorún az első, a hitet jelképező „gyertyát” a gyerekek hiába próbálták meggyújtani, az végül is Veréb Anett tanárnő segítségével sikerült, a tűzköves gyújtóval ugyanis csak ő járt sikerrel.