Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Az antifragilitás stratégiája került fókuszba a Női Vállalkozók Reggelijén, háromszázhuszonöt kiszombori gyerek kap karácsonyi csomagot, Gera Marina Nemzetközi Emmy-díjat nyert – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Ismét egy reggelivel egybekötött szakmai előadásra invitálta a helyi női vállalkozókat a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és a makói Család és KarrierPONT, ahol a problémák és hibák előnyre fordításának stratégiája került középpontba.

Háromszázhuszonöt kiszombori gyerek kap karácsonyi csomagot: egyenként háromezer forint értékben rejlik majd benne csokoládé. Minden háztartás kap az idén is falinaptárt – döntött róla tegnapi, a Facebookon első ízben élőben közvetített ülésén a helyi képviselő-testület. A képviselők elfogadták a költségvetés módosítását, nem emelték sem az adókat, sem a temetői díjakat.

Nagyon rossz benyomásokat szereznek a Kiszomborra érkezők, ha a 43-as út felől behajtanak a településre, s megpillantják a kisállomás épületét – hangzott el a panasz a keddi kiszombori közmeghallgatáson. Arról is szó esett, hogy miért nem a járdán közlekednek a helybéliek és kiderült, hogy negyven rászoruló miért nem ment el a közmunkaprogramban termesztett zöldségekért.

Pohárcsonkkal szúrt a nagyéri presszóban: a Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki B. Sándor vádlottat emberölés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Gera Marina elnyerte a Nemzetközi Emmy-díjat, a díj 47 éves története során először volt magyar jelölt a televíziós Oscarként emlegetett elismerés nomináltjai között.