Hírek

Bodrogi Gyula kapja jövőre a Páger Antal Színészdíjat

A kuratórium szakmai javaslata alapján az önkormányzat 2020-ban a Páger Antal Színészdíjat Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, kiváló és érdemes művésznek, a Nemzet Színészének ítéli oda – számolt be közösségi oldalán a döntésről Farkas Éva Erzsébet polgármester.

– Városunk kulturális életének legrangosabb eseménye immár közel két évtizede a Páger Antal színészóriás születésnapjához kötődő színészdíj átadó ünnepség. A szülővárosa által alapított elismerést minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium szerint hűséges Téni bácsi szellemi örökségéhez, játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A kuratórium szakmai javaslata alapján önkormányzatunk a 2020. évben a Páger Antal Színészdíjat Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, kiváló és érdemes művésznek, a Nemzet Színészének ítéli oda. A díj óriási elismerést adott és ad ma is a színésztársadalomnak, emellett pedig mérhetetlen megbecsülést városunknak. Gratulálunk! – írja a bejegyzésben a polgármester.

Városunk kulturális életének legrangosabb eseménye immár közel két évtizede a Páger Antal színészóriás születésnapjához…

Farkas Éva Erzsébet 发布于 2019年11月27日周三

 

Borítókép: Stekovics Gáspár (forrás: Wikipédia)