Ismét egy reggelivel egybekötött szakmai előadásra invitálta a helyi női vállalkozókat a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és a makói Család és KarrierPONT, ahol a problémák és hibák előnyre fordításának stratégiája került középpontba.

– Az antifragilitás fogalommal viszonylag ritkán találkozunk szerintem, annál hasznosabb viszont ez a fogalom és annál fontosabb róla beszélni. Nagyon egyszerűen azt jelenti, hogy hogyan tudunk a minket ért káros hatásokból, problémákból, azokkal nemcsak szembenézni és ellenállóan, megtörhetetlenül viselkedni, hanem előnyünkre fordítani és valami sokkal jobbat, sokkal többet létrehozni belőle. Mivelhogy egészen biztos, hogy az életünkben fel kell készülnünk arra, hogy veszteségek, különböző károk, hibák, problémák érnek minket, ezért én nagyon fontosnak tartom, majdhogynem kulcsfontosságú sikerfaktornak, hogy ismerjük ezt a stratégiát – hangsúlyozta Czagány Alexandra. Az előadó rámutatott: akár vállalkozásról, akár magánéletről beszélünk ez egy nagyon fontos része az életünknek.

Az előadáson Czagány Alexandra a saját életéből, a saját vállalkozásából hozott olyan témákat, amely  – mint fogalmazott – elsőre egy kicsit ijesztő lehet, hiszen az ilyen vállalkozói vagy üzleti reggelikre, rendezvényekre, motivációs előadásokra az ember a sikereivel szokott kiállni, ő pedig a legnagyobb bukásait mutatja be a résztvevőknek.

– Egyrészt azért, hogy egy kicsit ki tudjanak kapcsolódni ebből a közösségi oldalak által generált, nagyon idilli világból, ahol elég ritkán hisszük, hogy normális emberek vagyunk, vagy normálisnak érezzük magunkat, mert mindenki annyira idilli, boldog dolgokat oszt meg, a hibákat nem merjük felvállalni, pedig nagyon hasznos, lehet ezekre a hibákra akár antifragilis szemlélettel is nézni – hangsúlyozta az előadó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest