Nemrégiben kérték fel a Makói Nők Klubjának vezetésére Weszelyné Véghseő Henriettet, aki a klub elnökeként kirándulást is szervez, de előadás is várta már a tagokat, a következő találkozón pedig a lekvároké és az adventi koszorú készítéséé lesz a főszerep.

Weszelyné Véghseő Henriett portálunknak elmondta, épp a Koronában ebédelt, mikor találkozott a klub tagjaival, akik elmondták, hogy szeretnék felkérni. A felkérést – mint elárulta – meglepődöttséggel, de örömmel fogadta, a megtisztelő feladatot pedig elvállalta, a tagok és az elnökség jóváhagyásával.

A mintegy 50 tagot számláló klub kapcsán Weszelyné Véghseő Henriett felvázolta a koncepcióját, amely többek között azt is tartalmazza, hogy januártól bevezetik a tagok születés- és névnapjának megünneplését. A tagok döntöttek arról is, hogy az önkormányzattól kapott százezer forintos támogatást milyen kirándulásra szeretnék fordítani, ennek köszönhetően pedig hamarosan cirkuszba mennek, de az új elnök azt is felmérte, milyen előadásokon szeretnének részt venni, ennek eredményeképp pedig nemrégiben Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató tartott a tagoknak előadást, amely népszerűnek bizonyult.

A kötetlen találkozókat minden hónap első keddjén tartják, a Megyeház utcai klubépületben, ahol általában mintegy 20-30-an jelennek meg. Mint Weszelyné Véghseő Henriett elmondta, a jelenlegi tagok szerették volna ha bővül a klub, így Facebook-oldalt is létrehoztak, ahol fotókat is közzétesznek, illetve arculati elemekkel is bővültek, amelyben Bertus Barcza Anikó rajztanár segített számukra. Az érdeklődők jelentkezését ott is fogadják, de személyesen is lehetőség van csatlakozni a következő, december 3-ai, 15 órakor kezdődő programon, ahol a lekvárfőzés időszakához kapcsolódóan a tagok egymás lekvárjait kóstolhatják meg, de adventi koszorút is készítenek, az új tagok mellett pedig az új ötletekre is nyitottak.

– Szeretném a klubot az Ifjúsági Színtérrel is összekapcsolni, hogy ne tegyünk különbséget fiatal és idősebb korosztály között, mivel nagyon sok olyan program van, amit össze tudunk fűzni, a kellemeset a hasznossal: az ő tapasztalatukat, tudásukat a fiatalokéval. Például a színtérből lehet hogy elviszek majd fiatalokat, akik segítenek a koszorúkészítésben, és azt gondolom, hogy nagyon sokszor van, hogy a fiatalok is tudnak tanácsot adni, vagy sok nyugalmazott pedagógus is van, hátha tudunk egymásnak segíteni, a közösségépítés a lényeg – emelte ki a klub kapcsán, ahol minden korosztályt szívesen látnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest