Nemrégiben a németországi Hannoverbe utaztak a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolából, hogy részt vegyenek a világ legnagyobb mezőgazdasági kiállításán, az Agritechnicán.

Mint Vereb Gábor portálunknak elmondta, minden második évben szervezik meg ezt a rendezvényt, amelyen az iskola először vett részt, egy 35 fős csapattal. A közel egyhetes kiállítás első két napján az újságírók és a VIP személyek tekinthettek be az újdonságokba, majd november 12-től a nagyközönség előtt is megnyíltak a kapuk: 52 országból több mint 2800 kiállító vett részt, a szűk egy hét alatt pedig körülbelül félmillióan látogattak el a kiállításra. Mint az iskola mezőgazdasági gépésztanárától megtudtuk, a Galambos csapat két teljes napot töltött el a rendezvényen, a reggel 9-es nyitástól egészen este 6-ig voltak jelen.

– Számomra az egész nagyon érdekes volt, én nagyon vonzódok az új technika, az új gépek felé, nekem a legnagyobb kombájnok, a Claas-nak a legújabb kombájnja, a John Deere-nek az új technológiái, az önvezető traktor tetszett például, illetve be is lehetett ülni a traktorokba – árulta el Frank István. Az iskola mezőgazdasági gépésztechnikus tanulója továbbá elmondta, egy ilyen utazás motiválja is az embert, illetve magánszemélyként lehet nem is tudott volna kijutni, ezért is élt az iskolai utazás lehetőségével.

Vereb Gábor szerint is egy ilyen utazás motiválhatja a diákokat: mint elárulta, nem ez volt az első ilyen kirándulás, ahová elmentek, és mindig pozitívan nyilatkoztak a diákok, hogy élmény volt számukra.

– Az Agritechnica szakkiállítás is annyira a precíziós mezőgazdaságra volt kihegyezve, ez ugye Magyarországon még csak most fog elterjedni, ez a számítógép-vezérelt, otthonról irányítható, műhold-navigációs rendszer. A kiállításon pedig már minden erről szólt, és jó, hogy ezt a diákok láthatták, hogy tényleg ez lesz a jövő, ez a precíziós gazdálkodás, ami egyébként beleillik az iskola profiljába is, mert be fog indulni egy ilyen képzés, igazgató úr pedig nagyban támogatja ezt az agrárinformatikai oktatást – hangsúlyozta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest