A Vertán-telepi nyugdíjasklub szervezésében 14 klubból mintegy 166 nyugdíjas érkezett egy közös találkozóra, ahol többek között élő zenével és tombolával is várták a vendégeket.

2005-ben alaklut meg a Vertán-telepi nyugdíjas klub, amelynek most közel 50 tgaja van, tudtuk meg a klubvezetőtől. Nádasdi Istvánné portálunknak elmondta, minden évben rendeznek élőzenés, táncos összejöveteleket, emellett a városi rendezvényeknek is állandó részvevői, és rendszeresen járnak kirándulni is a tagokkal.

A mostani kistérségi találkozóra 14 klub fogadta el a meghívást Békés és Csongrád megyéből a makói klubokon kívül, a Korona dísztermében így mintegy 166 nyugdíjast láttak vendégül. A térségben jellemzően egymást hívják meg a klubok, így a makói idősek is rendszeresen vesznek részt más települések hasonló programjain.

A rendezvényen részt vett Kovács Sándor idősügyi tanácsnok és Csermák Szilvia önkormányzati képviselő is. Kovács Sándor szerint a hasonló közösségi rendezvények kiváló programot nyújtanak a nyugdíjasoknak egy kis kikapcsolódásra, a költségvetésből ezért a városvezetés is támogatja.

Csermák Szilviától megtudtuk, új képviselőként szeretne különösen nagy figyelmet fordítani arra, hogy minden rendezvényen részt vegyen, ahová meghívják, hiszen ezeken az alkalmakon is lehetőség van beszélgetni a makóiakkal.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest