Végül mégis megérkezett Hadházy Ákos válasza a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felszólítására – tudta meg a Magyar Hírlap Péterfalvi Attilától, a NAIH elnökétől.

Vizsgálata során a szervezet számos adatvédelmi hiányosságot talált Hadházy Európai Ügyészséghez történő csatlakozást célzó aláírásgyűjtő akciójával kapcsolatban. Péterfalvi Attila korábban a lapnak elmondta: a képviselő érvényes jogalap nélkül gyűjtötte az aláírásokat, ezért felszólították, hogy haladéktalanul törölje a kezdeményezéssel összefüggésben az érintettektől gyűjtött valamennyi személyes adatot.

A független képviselő válaszának tartalmi részéről – mivel az eljárás folyamatban van – Péterfalvi nem akart nyilatkozni, ugyanakkor azt elmondta, hogy levelében Hadházy megkérdőjelezte a szervezet függetlenségét, többek között egy uniós kötelezettségszegési eljárás és az Európai Bíróság döntésére is hivatkozva.

Ezzel kapcsolatban a NAIH elnöke leszögezte: minden alapot nélkülöz Hadházy vádaskodása, és határozottan visszautasítja, hogy a képviselő a hatósági eljárást politikai motivációjúnak állítja be. Hangsúlyozta, a hatóság függetlenségével kapcsolatban semmilyen kétség nem merült fel, amire Hadházy hivatkozott, abban az uniós bíróság a korábbi adatvédelmi biztos, Jóri András megbízatásának megszűnését bírálta.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest