Megújult a Szent Erzsébet bál évtizedes hagyománya a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. Kézműves és karitatív vásárral, kiállítással és színes gálaműsorral várta az érdeklődőket november 23-án a Hagymaházba az iskola közössége.

2006-ban, az Árpádházi királylány születésének 800. évfordulója alkalmából a katolikus egyház Szent Erzsébet évet hirdetett, amelynek tiszteletére alapította a SZIGNUM Szent Erzsébet bálját.  A szolgáló szeretet jegyében meghirdetett 12 zenés vacsoraest után, az idén megújult formában és helyszínen zajlott az intézmény közösségének ünnepe.  – Továbbra is fontosnak tartjuk azokat az értékeket, amelyet ez a rendezvény mindig is képviselt. Viszont szerettük volna szélesebb körben elérni a hozzánk tartozó családokat és nagyobb közönség előtt megmutatni diákjaink tudását, iskolánk eredményeit – avatott be Szabó Anita Mária, a szervező pedagógusok egyike.

A kistérség egyetlen magyar-angol két tanítási nyelvű iskolájában az idei esztendőt a csapat éveként hirdették meg, ehhez méltón, mindenki kivette a részét a feladatokból. A Hagymaházban a szülők és pedagógusok szendvics, sütemény és kézműves tárgy felajánlásaiból jótékonysági vásárt rendeztek az aulában, amelyhez a diákok munkáiból összeállított kiállítás adta a díszletet.  – A karitatív akcióból, a tombolaárusításból és felajánlott adományokból befolyt összeggel ezúttal is a tanulókat támogatjuk. Most egy tanteremnyi modern iskolabútor beszerzésére fordítjuk a bevételt – tájékoztatott Majorosné Rácz Krisztina. Az intézmény igazgatója nyitotta meg a megújított jótékonysági délutánt. Köszöntőjében az esemény összetartó erejére és lelki tartalmára hívta fel a figyelmet egy rózsaszál történetével.

A rendezvény központi eleme a színes ünnepi gálaműsor volt, amelyben a SZIGNUM diákjai táncos, énekes, hangszeres és prózai produkciókkal mutatkoztak be. A hagyományoknak megfelelően, felléptek a pedagógusok is, akik egyházi énekeket és egy könnyed kánont énekeltek. Az alkalom befejező mozzanatai a díjátadás és tombolahúzás voltak; a közönség jó hangulatát, a szervező iskola csapatának lelkesedését és kreativitását megtapasztalva, minden bizonnyal lesz jövőre is Szent Erzsébet jótékonysági délután.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest