Szombat este ismét a különleges boroké és a velük harmonizáló, ízletes ételeké volt a főszerep a Nyugi Bárban: a teltházas Borvacsora fogásairól és nedűiről Fodor Krisztián chef és a Sebestyén-pincészet gondoskodott.

Mint Fodor Krisztián portálunknak elmondta, a borokhoz a legmegfelelőbb ételeket szerették volna párosítani, hogy mind a bor és mind az étel harmóniába legyen, és mindegyiket élvezni tudják a vendégek – így alakult ki, hogy hat borhoz négy ételt párosítottak.

– Azért nem párosul minden ételhez, mert ha minden ételhez raktunk volna, vagy az étel elnyomta volna a bort, vagy fordítva, ez így egy arany középút – emelte ki a chef, aki kérdésünkre azt is elmondta, hogy ennek az egyensúlynak a megteremtése a legnagyobb kihívás ilyenkor, illetve hogy megőrizzék a természetes ízvilágokat. Továbbá azt is elárulta többek között, hogy a waldorf salátát ”újragondolva” almapürével, zellerszállal, marinát zellerrel, sültcsászárral és pirított dióval alkották meg, amely a cserszegi fűszereshez remekül harmonizál.

Sebestyén Csaba a szekszárdi borvidékről érkezett, hogy bemutassa a Borvacsora keretein belül boraikat. Mint a borász portálunknak elmondta, vidékük alapvetően vörösboros, de nagyon szép könnyű fehér és rozé borokkal is büszkélkedik. Az elsőként hobbiborászatként működő, majd ’98-tól palackos borokkal foglalkozó családi borászat mintegy 20 hektáron gazdálkodik, évente körülbelül 90-100 ezer palack bor készül a pincénél, amelyek közül a 2018-as rozét, cserszegi fűszerest, kadarkát, a ’17-es nánai kékfrankost, illetve a ’16-os görögszói merlot és az iván-völgyi bikavér borokat kóstolhatták meg a résztvevők. Az est borkalauza ráadásul – mint megtudtuk – először járt Makón, és nagyon tetszett neki a város, a Hagymatikumot is kipróbálta, amely szintén elnyerte tetszését.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest