Az egyesület alapítóinak, egykori és jelenlegi tagjainak részvételével ünnepelték meg a 15. születésnapot az Erzsébet-házban, ahol Bárdi Andrea alkotásait, illetve Czibolya Kálmán és a Nagycsaládos Egyesület gyermekeinek, illetve a vizuális tehetségműhely fotókiállítását is megtekinthették a megjelentek.

– Az egyesületünk 15 évvel ezelőtt alakult, olyan értékekkel, amiket ma is képviselünk, tehát hogy családban, nagycsaládban élni jó, illetve a közösségi alapon való szerveződés és az ebben rejlő értékek, amik nekünk nagyon-nagyon fontosak. Ezeket visszük tovább a következő években is és itt, ezen a mai, 15. születésnapon is várjuk szeretettel a régi tagokat, a régi alapítókat, hogy együtt tekintsünk vissza, illetve előre, a következő évekre – mondta el portálunknak Dömösi Emese.

Az egyesület alelnöke kiemelte, a 2019-es év nagyon mozgalmasan telt számukra, az év legnagyobb rendezvénye májusban volt, a Nagycsaládosok Régiós Találkozója, amelyen 700 vendéget fogadtak a Maros-parton, nemcsak a régióból, hanem az országból és határon túlról is érkeztek nagycsaládos egyesületek és vendégek. Nyáron kerékpártúrát is tartottak Kiszomborra, de a magyarhertelendi táborban is részt vettek, illetve a Vadasparkot is felfedezték, továbbá helyi, kisebb csapatépítő alkalmakat is szerveztek.

A születésnapi ünnepség egy kiállításnak is helyt adott: mint Dömösi Emesétől megtudtuk, ez egy pályázatukból valósult meg, ahol helyi művészeket mutatnak be, a mai napon Bárdi Andreát és Czibolya Kálmánt.

– Bárdi Andi a régiós találkozón is ott volt, faragott élőben egy nagycsaládos bagolycsaládot, őt, illetve a műveit láthatjuk itt, egyéb technikákkal is készít műveket. Czibolya Kálmán pedig elkísért minket a rendezvényeinken, és ott fotózásra, filmezésre, csodalátásra oktatta a gyerekeket: az ő, illetve a gyerekek képeiből készült kiállítást is láthatják a kedves vendégek – árulta el az alelnök.

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete ráadásul  jövő hétre is programmal készül, hiszen pénteken átadják a nagycsaládos bagolycsaládot, amelyet felajánlottak a makói gyermekkönyvtár részére.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest