Hírek Makó

Mintegy 60 háztartásba már megérkeztek az utalványok a 6. választókörzetben

November 18-án megkezdődött a karácsonyi utalványok átadása a 70 év feletti lakosok számára: Székely Ildikó immáron 60 háztartásba juttatta el a 10 ezer forintos utalványokat.

Makó Város Önkormányzata évente két alkalommal, a karácsonyi és a húsvéti időszakban is 10-10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal támogatja a 70 év feletti lakosokat. Ebben az évben a támogatásra 3351 fő jogosult, akiknek a települési képviselők november 18-tól személyesen juttatják el az utalványt.

Mint Székely Ildikó portálunknak elmondta, választókörzetében 474 hetven év feletti időskorú él, akikhez szerda óta igyekszik személyesen eljutni, hogy átadhassa az utalványt és Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjét, illetve egy karácsonyi üdvözletet.

A képviselő elárulta, szeretettel köszöntik, illetve nagy örömmel fogadják ezeket az utalványokat, amelyeket leginkább a karácsonyi készülődésre és a karácsony előtti ajándékozásra fordítanak.

– Eddig 60 háztartásba sikerült eljutnom, délutáni órákban tudom az időseket meglátogatni és igyekszem minden nap minél több háztartásba eljutni – emelte ki Székely Ildikó, aki az utalványátadás kapcsán kiemelte a személyes találkozás fontosságát is, hiszen ezek lehetőséget teremtenek a beszélgetésre, ahol a felmerülő problémákat is megosztják a lakosok, amelyeken igyekszik segíteni.