Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Nem csak utalványt visz, panaszt is szed Kovács Sándor, Nagyéren húszan-harmincan rendszeresen nem fizetnek helyi adót, közel egy tonna újrahasznosítható műanyag hulladékot gyűjtöttek a kormányhivatal dolgozói – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Ezen a héten kezdték meg az önkormányzat által 70 éven felülieknek adott utalványok házhoz vitelét a képviselők a körzetekben. Kovács Sándor ezt panaszok begyűjtésével is összeköti.

Azon húsz-harminc helybéli nem fizeti rendszeresen a magánszemélyek kommunális adóját, akik minden létező szociális támogatásban részesülnek. S bár az elmaradt adók behajtása a NAV feladata lett, akinek nincs hivatalosan jövedelme azzal az adóhatóság sem tud mit kezdeni – mondta a tegnap esti nagyéri testületi ülésen és közmeghallgatáson Lőrincz Tibor polgármester.

Már meg is kezdődött és december 20-ig tart a kövegyi karácsonyi vásár a művelődési házban, melyen a helyi közfoglalkoztatásban előállított textilárukat kínálják.

Október közepétől november közepéig, egy hónapon át szelektíven gyűjtötték a műanyag hulladékot a Csongrád Megyei Kormányhivatal szegedi, központi épületében dolgozók azzal a céllal, hogy kiderüljön, mekkora hulladékmennyiség gyűlhet így össze és kerülhet újrahasznosításra. Az akció során összegyűlt hulladékot csütörtökön adták át az újrahasznosításról gondoskodó vállalkozásnak.

A térség országgyűlési képviselője videót töltött fel a The Economist konferencián tartott előadásából. Lázár János szerint sürgősen pótolni kell Magyarországnak a népegészségügyi programokban a lemaradását.

Droglabort számoltak fel Csongrád megyében: több helyszínen tartottak kutatást a Csongrád megyei nyomozók, melynek során nagyobb mennyiségű amfetamint és új pszichoaktív anyagot foglaltak le.