Makó Sport

A makói sakkozók célja a dobogós helyezés

Novemberben megkezdődtek a nemzeti csapatbajnokság II. osztályának küzdelmei is. Hazánk legrangosabb, tízcsapatos versenyén eddig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a Duocor-Makói SVSE tagjai.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztályának csapatai közel két évtizede folyamatosan képviseltetik magukat a nemzeti sakk csapatbajnokságon. Az I. osztály küzdelmei után most elindultak a II. osztályéi is. A cél ezúttal is jó szereplés a makóiak számára, tehát a folyamatos játéklehetőség biztosítása és a dobogós helyezések megszerzésének egyike. Ez utóbbi azért is reális, mert az előző évadban bronzérmet sikerült szereznie a Duocor-Makói SVSE-nek.

Az első fordulóban a mieink a tavalyi ezüstérmes, az Újszászi VVSE csapatával kerültek szembe. – Ezen az összecsapáson 7,5 – 4,5 arányú vereséget szenvedtünk úgy, hogy Kardos Levente utánpótláskorú játékosunk esélyes állásból kapitulált – tudtuk meg Horváth Zsolttól. A helyi egyesület ügyvezető elnöke elismerését fejezte ki Gálfi Leventének, aki élete első NB II-es versenyének lehetett részese, valamint Dr. Kovács Arthurnak.

A II. fordulóban szintén idegenben csapott össze a makói csapat, ahol ezúttal a Békési TE volt az ellenfél. – Érdekesség, hogy nem tudtunk a legerősebb összeállításban felállni, mégis szoros csatában sikerült a 6-6 végeredményt elérni. Köszönöm mindenki helytállását, külön Dr. Kovács Arthur, Diamant Tibor, Török Csaba, Csibor András és Hajnal Bence teljes pontszerzését – mondta Horváth Zsolt, akitől azt is megtudtuk, hogy eddigi teljesítményükkel a tízcsapatos bajnokság 2. fordulója után jelenleg a 8. helyen állnak.