A térség országgyűlési képviselője videót töltött fel a The Economist konferencián tartott előadásából. Lázár János szerint sürgősen pótolni kell Magyarországnak a népegészségügyi programokban a lemaradását.

– A tüdődaganat elleni fellépés egyik megoldása a dohányzás visszaszorítása, a levegő minőség javítása. Az én álláspontom az, hogy vissza kell szorítani, ki kell vezetni, korlátozni kell a hagyományos cigarettákat, másrészről pedig Magyarország nem engedélyezheti az új típusú dohánytermékek kereskedelmét, forgalmazását, és ebben ellent kell állnia még az Európai Unión belül is. – hangsúlyozta Lázár János.

A nemdohányzók védelméért felelős kormánybiztos szerint a dohányzás csak mintegy 100 éve társadalmi jelenség, évezredeken keresztül megvoltak az emberek nélküle. Ő a kormánynak azt javasolta, hogy a 2020 után születettek már ne vehessenek dohányterméket, a kormány válasza erre azonban az volt, hogy ez egy szabadságjogi kérdés.

Mint Lázár János elmondta, ő viszont nagyon kíváncsi lenne egy alkotmányos vitára arról, hogy melyik az erősebb jog, a dohányzáshoz való, vagy a füstmentes élethez.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest