Több helyszínen tartottak kutatást a Csongrád megyei nyomozók, melynek során nagyobb mennyiségű amfetamint és új pszichoaktív anyagot foglaltak le – írja a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint K. Éva és K. Lászlóné 2019. márciusától napi rendszerességgel, szervezetten értékesítettek úgynevezett dizájner drogokat több szegedi fogyasztó részére. Az új pszichoaktív anyagot V. Éva és J. Zoltán egy szatymazi hétvégi házban dolgozta fel, majd azt V. Éva juttatta el a kereskedelmet bonyolító társainak és más fogyasztóknak.

A nyomozók a szatymazi ingatlanban 2019. november 19-én tartott kutatás során egy kábítószer készítésére alkalmas labort találtak, amely amfetamin előállítására, valamint új pszichoaktív anyag feldolgozására szolgált. Itt 89 gramm amfetamint, kábítószer gyártásához szükséges vegyszereket, valamint készpénzt, míg két szegedi ingatlanban összesen 44 darab kábító hatású anyaggal átitatott papírlapot foglaltak le.

A három nőt és férfi társukat előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. V. Évának és J. Zoltánnak bűnszövetségben elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt is felelnie kell.

A rendőrök a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest