Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Álhír a kórházak bezárása, Lázár János az építendő szálloda terveit nézte át Farkas Éva Erzsébettel, a képviselők a hét közepétől már vihetik a 70 felettiek utalványát. Nagyéren eközben népszavazás dönthet a település átnevezéséről. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

A kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava hétfői cikkére, amiben a lap arról írt, hogy kórházakat alakítanak át, illetve intézményeket vonna össze a kormányzat, tudta meg a Délmagyarország.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel nézte át a szálloda terveit, amelyről közösségi oldalán számolt be.

A 70 év felettieknek szánt utalványokat már a hét közepén elkezdik kiosztani, ami a korábbi évekhez hasonlóan fog történni. December 18-ig viszik ki a körzetekbe a képviselők, de akit nem találnak otthon az január 31-ig átveheti a hivatalban a 10 ezer forintos utalványt.

A helyi képviselő-testület már határozatot hozott róla, de csak a nagyériek mondhatják ki egy helyi népszavazáson, hogy Nagyérből legyen-e ismét – az elődök iránti tisztelet jeléül – Nagymajláth.