Hírek Térség Top

6500 forintot kapnak pénteken a magyarcsanádi rászorulók

De csak azok, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Pénteken 9 és11 óra összesen 142 gyermek hozzátartozóját várják majd ez ügyben a magyarcsanádi községházára, személyi igazolvánnyal vagy meghatalmazással!

„Értesítjük a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőket, hogy a gyermekenként járó 6500 forintot november 22-én 9-11 óra között a magyarcsanádi polgármesteri hivatalban vehetik fel” tette közzé a magyarcsanádi önkormányzat a Magyarcsanádi Hírek facebookos oldalán.

A fenti bejegyzés nem valami kópé tréfája, hanem komoly, valóban annyit és valóban azoknak fizetnek pénteken.

– Ezt az ellátást törvény határozza meg, azaz országszerte rendszeresen adják. Egy évben kétszer van kifizetés, augusztusban és novemberben – mondta portálunknak Graur Nóra. A magyarcsanádi közös önkormányzati hivatal szociális ügyekkel és gyermekvédelemmel foglalkozó munkatársa hozzátette: – Régebben ezt Erzsébet-utalványban kapták meg az érintettek, de mert az Erzsébet-utalványokat időközben megszüntették, az összeget készpénzben folyósítják.

A támogatás felvételéhez szükség lesz a személyi igazolványra, ha azonban az összeget nem a jogosultak szeretnék átvenni, akkor magukkal kell vinniük az érintettek által aláírt meghatalmazásra.

– Összesen száznegyvenkét érintett gyermek után jár ez az ellátási forma, azaz ennyi embert várunk pénteken délelőtt 9 és 11 óra között a községházára- tette hozzá Graur Nóra, a magyarcsanádi közös önkormányzati hivatal szociális ügyekkel és gyermekvédelemmel foglalkozó munkatársa.

Aki a jelzett időben nem tud elmenni a támogatásért, az később is felveheti, de tegye meg mihamarabb, a végtelenségig nem őrzik a pénzt. Aki nem veszi fel, azét egy idő után vissza kell küldeni a központi költségvetésnek.