Hírek Ország-világ Sport

16 csapat lépett pályára a Járási Szivacskézilabda Tornán

Több mint 70 fiatal sportoló mutathatta be tudását és ügyességét az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendezett Járási Szivacskézilabda Tornán.

– Már öt éve folyik ez a képzés, a Makói KC-nek szeretnénk alapot adni ezzel, hogy a serdülő, illetve a felnőtt csapatok megfelelő utánpótlásban részesüljenek – mondta el portálunknak a Makói KC utánpótlás edzője. Mint Vezsenyi László elárulta, nemcsak a gyerekek, hanem a szülők részéről is pozitívumokat tapasztalt, de emellett megemlítette, hogy itt is jelen van a lemorzsolódás, amely annak köszönhető, hogy a gyerekeknek rengeteg elfoglaltsága van, az ilyen rendezvényeken viszont a szülők is megtekinthetik, hogy ezeknek a foglalkozásoknak milyen eredménye van.

Az idei Járási Szivacskézilabda Tornán mintegy 75 fiatal sportoló vett részt 16 csapattal, 3+1-es felállásban. Mint Vezsenyi László kiemelte: a játék a Magyar Kézilabda Szövetség által rögzített szabályok alapján zajlik, és nagyon fontos dolog, hogy az eredményt nem számolják, emellett pedig fontos előírás az is, hogy mindenkinek pályára kell lépnie.

navigate_before
navigate_next

A tornán Makó mellett földeáki, apátfalvi és maroslelei csapatok is részt vettek. Németh Domonkos intézményvezető mintegy két éve indítványozta, hogy meghonosítsák a Maroslelei Általános Iskolában is ezt a sportágat, hiszen – mint elárulta – édesapja és lányai révén közel áll hozzá ez a sportág. Az intézményvezető elmondta, partnerek voltak ebben a gyerekek, főként a lányok körében nagyon népszerű a sportág.

– Imádnak kézilabdázni, nagyon szeretik a hétvégi versenyeket, ezt a kupát is különösen. Nincs lemorzsolódásunk, aki elkezdett két éve kézilabdázni velem, az a mai napig, heti kétszer látogatja az edzéseket, és a szombati idejét is arra szánja, hogy ellátogassunk versenyekre – fejezte ki örömét Németh Domonkos.  Mint elmondta, ez a sportág a mozgáskoordinációt és a labdaügyességet is fejleszti, de emellett a szociális készségeket és képességeket is, hiszen megtanulnak csapatban dolgozni, és barátokra is lelnek közben.