Makó Színes

Nem adják fel a makói sakkozók

November közepén, Budapesten megkezdődtek a nemzeti csapatbajnokság I. osztályának küzdelmei. Hazánk legrangosabb, tízcsapatos versenyén egyelőre nem mindig kedvezett a szerencse a makóiaknak, de kiemelkedő egyéni teljesítményeknek azért örülhettek.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztályának csapatai közel két évtizede folyamatosan képviseltetik magukat a nemzeti sakk csapatbajnokságon. Ezúttal az I. osztály küzdelmeire került sor, ahol az első fordulóban a mieink a Morihana – Pénzügyőr SE csapatával mérkőztek meg. Itt nagyon nagy küzdelemben végül 8-4 vereséget szenvedtek, azonban az eredmény döntetlen is lehetett volna, hiszen Juhász Barbara, Horváth Zsolt és Csonka Balázs nyert állást rontottak, előbbiek döntetlenre, utóbbi vesztésre.

Az esemény alakulása azonban nem szegte kedvét a csapat tagjainak, akik a második fordulóban az Aquaréna Kőbánya játékosaival mérték össze tudásukat. – Az előző napi vereség még élénken élt bennünk, ezért bizonyítani akartunk, ami sikerült is. 6-6-os eredmény született úgy, hogy Tatár Kis Szabolcs, Kecskeméti Árpád és jómagam tisztán nyerő esélyeket szalasztottunk el, így a végeredmény abszolút ellenfelünknek kedvezett – tájékoztatott Horváth Zsolt. A makói egyesület ügyvezető elnöke elismerését fejezte ki a győztes játékosoknak: Tatár Kis Szabolcs nemzetközi mesternek, Mihók Olivér nemzetközi nagymesternek, Juhász Barbara női nemzetközi mesternek, valamint Udvardi Zalán ifjúsági játékoknak.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztálya a 2. forduló után jelenleg a 8. helyen áll.