Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Idén is támogatja 10 ezer forintos utalvánnyal az önkormányzat a 70 év feletti időseket, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum 3,7 millió forintot nyert pályázaton, lovak és birkák kerültek a képzés segítésére a Galamb iskolába. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

A korábbi évekhez hasonlóan fog történni a70 év felettiek számára a karácsony előtti utalványok kiosztása, december 18-ig viszik ki a körzetekbe a képviselők, de akit nem találnak otthon az január 31-ig átveheti a hivatalban a 10 ezer forintos utalványt.

Mint Horváth Zoltántól megtudtuk, két lovat és több birkát is vásárolt a Galamb iskola, hogy az állattenyésztési részen tovább erősítsék a képzést. A tankertben egy önfenntartó gazdaság működését szeretnék bemutatni, amelynek fontos része az állatállomány fejlesztése – mutatott rá az igazgató.

2019 májusában a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum pályázatot nyújtott be a járásszékhely múzeumok szakmai támogatására. Ezen pályázat keretében raktári egységek állományvédelmi fejlesztésére igényelte a 3,7 millió forintot. Az eredménye a napokban érkezett meg, amelyben az múzeumot 100%-os támogatásban részesíti Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások minisztere – számolt be közösségi oldalán a múzeum.