Makó Publicisztika

Hétéves, többször cáfolt hamis képpel terjeszt álhírt Mucsi Tamás

A DK taktikai okokból képviselői testületbe ejtőernyőzött önkormányzati képviselője a visszaeső álhírterjesztő cím büszke birtokosa lehetne. Korábban a külhoni magyarok ellen uszító akcióból is kivette a részét az igaz makói demokrata.

Azért van abban valami finom báj, ha Mucsi Tamás azzal vádolja a kormányt, hogy félrevezeti, megtéveszti az embereket, mi több, álhíreket terjeszt az ellenzéki politikusokról. Mint korábban beszámoltunk róla, az évtizedes újságírói múlttal büszkélkedő Molnár László, makói szocialista elnök sem vetette meg az ehhez hasonló eszközöket az önkormányzati választási kampányban, többek között ezt is díjazhatták azzal a makói választók, hogy nélküle alakult meg az új testület.

Nem maradt azonban fekete öves álhírterjesztő nélkül a képviselő-testület, hiszen itt van nekünk Mucsi Tamás DK-s választókerületi elnök, aki jobb dolga nem lévén a makói feladatok keresése helyett Győrben balhézik, vagy éppen pozíciót követel magának, bár valószínűleg a rendszerváltás óta a legkevesebb szavazattal jutott be a képviselő testületbe.

A “jó” ellenzéki politikusok fő ismérve az elmúlt kilenc évben, hogy a törvényszerű választási vereség után még feljebb csavarja a propagandát, hiszen valamivel el kell terelni a figyelmet a saját alkalmatlanságról és hiteltelenségről. Ennek pedig tökéletes eszköze ha csak jó hangosan szidjuk a kormányt, illetve néha kicsit túlzásba esve álhíreket osztogatunk meg, mivel a lebukás esélye kicsi, a habzó szájúra felhergelt maroknyi választó meg úgysem kér semmit számon.

A makói DK-s politikus meg ebben profi, ha kell, akkor előbányászik egy hét évvel ezelőtt előbukkant, hamisított Kövér László-igazolványt, és már is nem az elhibázott kampány, hiteltelen üzenetek a téma a hívek körében, hanem a kormányra mutogatás és gyűlöletkeltés.

 

 

Azt meg, hogy a képen a pecsét felirata “Áldokumentum – Örülünk Vincent“, szinte fel sem tűnik senkinek. Maga az átszerkesztett kép is jórészt kizárólag álhírportálokon jelent meg eddig, többször cáfolták is a valódiságát, és nem csak a pecsét miatt. Ez rövid utánajárás után simán ellenőrizhető. Sőt, a poszt kommentjeiben még egy hozzászóló is felhívja erre a figyelmet, de semmit nem számít: ennyire hatékony a saját hívek körében az agymosás.

Na, persze Mucsi nem először dob be hasonló gumicsontot a híveknek, az országgyűlési választások előtt több tízezer főt számláló csoportban lopott képpel gyaláztak meg egy erdélyi magyar családot már a kampány elején, miközben neki tetszett a Facebookon egy hasonlóan hamisított kép.

 

Hamisított képekkel uszítanak a határon túli magyarok ellen – Makó Híradó

Több tízezer főt számláló csoportban lopott képpel gyaláztak meg egy erdélyi magyar családot már a kampány elején, akik ráadásul szavazni sem akarnak. A DK-propaganda túl jól működik, a botrányban érintett a párt választókerületi elnöke is. Nagy Szabolcs – Makó Elszomorító lejárató kampány járta be a napokban az országos sajtót.

Innentől kezdve egyébként mindenki eldöntheti mennyire tartja hitelesnek a megszólalásait annak, aki rendszeresen álhírterjesztéssel bukik le, ami nyilván nem tudatlanságból, hanem politikai haszonszerzésből fakad (ha tudatlanságból, akkor persze még nagyobb baj van…).

Politikai pályafutása előtt egyébként Mucsi Tamás is megpróbálkozott újságírással, azzal, hogy ezt a munkát befejezte, a média biztosan jól járt. A választók nem annyira, de hátha pár törvényszerű bukás után a politikától is visszavonul, és festékboltos marad, meg tolja az egyébként a csúnya kormány által megítélt pályázati pénzből kistafírozott családi panziót.