Hírek Térség Top

Vastapsot kaptak a népdalkörök Királyhegyesen

Szép sikert arattak a hétvégi királyhegyesi népzenei találkozó fellépői. A mintegy százhatvan fős közönség többször is vastapssal ünnepelte a helyi közösségi színtér színpadán fellépők produkcióját.

Sikeresnek bizonyult a hétvégén, a királyhegyesi közösségi színtérben rendezett népzenei fesztivál műsora. A fellépők, azaz az Apátfalvi Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar, a Földeáki Citerazenekar és Pávakör, Bárdos István és felesége, a Földeáki Szivárvány Népdalkör, a Hódmezővásárhelyi Belvárosi Népdalkör, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a vendéglátó Hegyesi Dalkör alaposan kitettek magukért, hogy megszokott magas színvonalú műsorukkal elkápráztassák egymást, illetve az érdeklődő nagyközönséget.

A rendezvényen köszöntőt mondott Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere, majd szépen sorban léptek színpadra a fellépők, szép, sokszor a közönség vastapssal jutalmazott műsorukkal.

A népzenei találkozók egyébként rendszeresek Királyhegyesen, ahogy a makói járás más községeiben is, de a fellépők egymás településein is rendszeresen színpadra lépnek, mindig nagy-nagy sikert aratva.

navigate_before
navigate_next

A mostani rendezvény vendéglátója, a Hegyesi Dalkör még 2001-ben alakult Mátó Mátyás vezetésével, majd 2007 után Váli Jánosné vette át a dalkör irányítását. 2016 óta pedig Horváth Lajosné vezetésével működik az együttes. Két évvel ezelőtt, azaz 2017-ben Királyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megbecsülése és tisztelete jeléül „Királyhegyes községért” díjat és oklevelet adományozta a Hegyesi Dalkörnek.

A dalkör célja elsősorban a helyi hagyományok, a népdalkincs megőrzése és ápolása, illetve a közösségi összetartozás erősítése.

A Hegyesi Dalkör egyébként október 19-én a Földeákon vendégszerepelt a Szivárvány Népdalkör meghívására, november 19-én pedig Apátfalván, a Kerekes Márton Népdalkör által szervezett Térségi Népzenei Találkozón vett részt.