Hírek Makó

Várhatóan a hét közepétől viszik a képviselők a 70 év felettiek utalványát

A juttatás kiosztása a korábbi évekhez hasonlóan fog történni, december 18-ig viszik ki a körzetekbe a képviselők, de akit nem találnak otthon az január 31-ig átveheti a hivatalban a 10 ezer forintos utalványt.

2016-ban hozta meg azt a döntést az önkormányzat, hogy a 70 év feletti időseket vásárlási utalvánnyal is segíti karácsony előtt. Akkor még 5 ezer forint volt ez a juttatás, amelyet azóta felemeltek 10 ezer forintra, és évi két alkalomra (karácsony és húsvét előtt).

Ez a segítség idén sem marad el, hiszen mint Farkas Éva Erzsébet elmondta, az önkormányzat az adventi időszakban is kiemelt figyelmet fordít a családokra és a nehéz életkörülmények között élőkre, és az idősekre.

2019 óta Edenred utalvány formájában kapják meg a 70 év felettiek, a korábbi szokásoknak megfelelően minden körzet képviselője fogja személyesen kivinni az érintetteknek egy polgármesteri köszöntővel, egy képviselői szórólappal. A képviselők tájékoztatót is kapnak, amelyet akkor kell bedobni a postaládába, ha valakit nem találnak otthon. Ebben az áll, hogy ilyen esetben hol és mikor lehet átvenni az utalványt, amelyet a városban számos helyen fel lehet használni.

Idén december 18-ig viszik majd a képviselők, de akit nem találnak otthon, azok 2020 január 31-ig az a városháza 202-es irodájában is átvehetik, ügyfélfogadási időtől függetlenül, munkanapokon 8:00 és 16:00 óra között (illetve szerdán 17:30-ig, pénteken pedig 12:00-ig).

 

 

Kovács Sándor hangsúlyozta, úgy gondolja mindenkinek örömet tudnak okozni ezzel a juttatással, amelynek célja, hogy a karácsonyi készülődést megkönnyítse. Az Idősügyi Tanácsnok hozzátette: várhatóan a hét közepén már elkezdik vinni a képviselők, és igyekeznek majd minél hamarabb végezni, mert tudják, hogy nagyon várják, számítanak rá az idősek.

– Azoknak a képviselőknek, akik főállású munkával rendelkeznek, lehet, hogy kicsit több időt fog igénybe venni, de szeretném az érintettek türelmét kérni, mindenkihez el fogunk jutni. – emelte ki Kovács Sándor.

A juttatás idén összesen 3351  hetven év feletti időst érint, akik közül a legtöbben Botlik Anita körzetében élnek. Ő 526 utalványt fog majd eljuttatni az érintetteknek, rajta kívül Gáspár Sándor körzetében van még 500 felett az érintettek száma.