Hírek Térség Top

Megérkezett a kétezer-ötszáz mázsa szociális tűzifa Apátfalvára

Illetve valamivel még többet is szállítottak a DALERD Zrt. telephelyeiről a faluba. A kérelmeket november 11 és 29. között lehet beadni, az önkormányzat célja, hogy valamennyi helybéli rászoruló még karácsony előtt megkaphassa a tüzelőt. Részletek lejjebb!

Apátfalva pályázott a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásra és nyert 329 erdei köbméter keménylombos tűzifát, 7 millió 103 ezer 110 forint értékben. Ezen a héten megérkezett szociális célú tűzifa Apátfalvára, a Délalföldi Erdészeti Zrt telephelyeiről. A több mint 2500 (azaz kétezer-ötszáz) mázsányi tüzelőanyagból a rászoruló apátfalviaknak Apátfalva Község Önkormányzata szociális célú tűzifát ad – a készlet erejéig.

A szociális tüzelő juttatást azok kaphatják csak meg, akik jövedelme családok esetében: fejenként és havonta legfeljebb 57 ezer (azaz ötvenhétezer) forint, egyedülállóknál: havonta 85 ezer 500 (azaz nyolcvanhétezer-ötszáz) forint. A kérelemhez csatolni kell a jövedelemigazolást és/vagy a nyugdíjszelvényt.

A támogatáshoz kapcsolódó kérelem nyomtatványa átvehető a polgármesteri hivatalban, illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálatnál. A kérelmeket november 11-e és november 29-a között lehet leadni. A kérelmeket november 29-e után bírálják el, az igénylők nevének ABC-sorrendjében. Valamennyi érintettet írásbeli határozatban értesíti majd a polgármesteri hivatal, hogy mikor és hol veheti majd át a szociális tűzifát.

Az elmúlt évben az igénylők közül több, mint háromszáz helybéli rászorulónak sikerült kiosztani szociális célú tűzifát még a karácsony előtt, a családosoknak (családonként) 12 (azaz tizenkét) mázsát osztottak ki, gyereket nem nevelők pedig (családonként) 8 (azaz nyolc) mázsát kaptak.

Az apátfalvi önkormányzat ebben az évben, azaz az idén is valamennyi rászorulónak biztosítani tudja a keménylombos tűzifát.