Egészen tavaszig marad a Hagymatikum kültéri medencéjén sátor, Orbán Viktor szerint Közép-Európa lesz Európa jövője, két számjegyű minimálbér-emelés jöhet 2020-ban – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A tavalyihoz képest nagyobb, közel 700 négyzetméteres sátor fedi a kültéri, 33 méteres medencét a fürdőben, amelyre nagy volt az úszók felől az igény.

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy “mi vagyunk Európa jövője”, és “készen is állunk erre a küldetésre” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint fontos, hogy a magyar gyerekek minél több sportággal megismerkedjenek, köztük olyanokkal, mint a brazil gyökerű capoeira, amely jól ötvözi a sport és a kultúra elemeit.

A várt nyolc-nyolc százaléknál jóval nagyobb mértékben emelkedhet jövőre a minimálbér és a garantált bérminimum, mivel a tavaly megkötött, 2020-ra is érvényes egyezség újratárgyalásának feltételei várhatóan adottak lesznek.

A megszokásainkon változtathatunk és új módszereket is próbálgathatunk. Kis lépésekkel is sokat tehetünk az élhető jövőért – erről írt legújabb blogbejegyzésében Szekeres Anna.

A következő napokban is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Emellett fokozatosan mérséklődik a meleg, a jövő hétvégén már inkább csak 10 fok körül alakulnak a maximumok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest