Legalább harminc észak-afrikai fiatal verekedett össze Milánó központjában – jelentette az olasz sajtó szombaton.

A rendőrök csak három migránst tudtak őrizetbe venni: két 18 éves és egy 17 éves tunéziait. Egyedül ők nem tudtak elszaladni a verekedés helyszínéről, mivel megsérültek, egyikük súlyosabb fejsérülést szenvedett. Eljárást indítottak ellenük, de szabadlábra helyezték őket. A verekedés péntek kora este történt, de a hatóságok csak egy nap elteltével hozták nyilvánosságra. A hatóságok szerint az észak-afrikai migránsok a központi Dóm-tér közvetlen közelében, egy gyorsbüfé bejárata előtt üvegeket vágtak egymáshoz, és az utcai asztalok székeivel dobálták egymást. Matteo Salvini a Liga vezetője, volt belügyminiszter kommentálta elsőként a hírt közösségi oldalán közzétett videóüzenettel: tömegverekedés zajlott Milánóban, és nem is a külvárosban, hanem a központban, a három őrizetbe vett, micsoda véletlen, észak-afrikai – mondta Salvini. A politikus szolidaritását fejezte ki Milánó lakosainak.

Hangsúlyozta, hogy üdvözli azokat a férfiakat és nőket, akik messziről érkeznek, de rendben vannak a személyi irataik. Akármilyen a bőrük színe (..) nem érdekel. Az viszont érdekel, hogy rendes emberek legyenek, akik iskolába küldik a gyerekeiket, adót fizetnek, tiszteletben tartják kultúránkat és vallásunkat – fűzte hozzá.

Roberto De Corato, aki Lombardia tartomány biztonsági felelőse, precedens nélkülinek nevezte a Milánó városi és vallási jelképének számító dómnál történteket. “Az észak-afrikaiak már a dómnál is verekednek. A városnak ez a része is olyanná vált, mint akármelyik külvárosi tér, ahol illegális bevándorlók garázdálkodnak – nyilatkozta De Corato a rendőrségi jelenlét erősítését sürgetve.

Borítóképünk illusztráció.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest