A hazai baloldal időről időre gyűlöletet szít a már így is sokat szenvedett külhoni magyarokkal ellen. Hol lekezelik, hol támadják, hol pedig politikai eszközként kívánják felhasználni őket, a cél mindig a megosztottság teremtése a nemzetben, a gyűlöletből pedig politikai haszon szerzése – írja az Origo. Az utóbbi időben újra a baloldal és a velük mozgó balliberálisok célkeresztjébe kerültek. Az Index propagandistája, Miklósi Gábor a Puskás Aréna megnyitóján tett látogatásáról szóló propagandacikkében beszélt megalázóan a külhoni magyarokról és jelképeikről. De az ifjú SZDSZ-esek, Fekete-Győr András és Donáth Anna is megpróbált jelentős károkat okozni az erdélyi, illetve a fevidéki magyar közösségeknek.

A helyzet persze nem ismeretlen, hiszen a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a 2004-es gyalázatos – “23 millió román stb.” – népszavazás óta folyamatosan gyűlölködik és támadja az amúgy is sokat szenvedett, és valljuk meg, a legtöbb utódállam által ma is sokszor gyötört határon túli magyarokat. Legutóbb az országgyűlési kampányban vette elő a DK-elnök újra a határon túli magyarok ügyét, és hergelte vele saját szavazóit.

De a baloldal vezető személyiségeiből, a határon túli magyarokat megalázó, ellenük uszitó propagandát megfogalmazó gondolatok lépten-nyomon előbuknak, és időszakosan visszatérnek. Indexes propagandista nem tudja, hogyan kell viselkedni és nem érti, miért porlik a székely, mint a szikla. Így történt most is, amikor is az indexes propagandista Miklósi Gábor a Puskás Aréna avatásának élménybeszámolójába belefoglalta az SZDSZ fénykorát idéző gondolatait.

Miklósi ugyanis – valamiért, de minek – jelen volt az új Puskás Aréna avatóünnepségén és a maga módján be is számolt arról az emlékezetes jelenetről, hogy az Ismerős Arcok – Nélküled című, mára már különösen a felvidéki magyarok számára egyfajta himnusszá váló dalt, négy felvidéki, dunaszerdahelyi fiatal énekelte el. A dalt egyébként 65 ezer ember állva énekelte a fiatalokkal. Volt aki könnyes szemmel, sokan elérzékenyülve. Zengett a szívszorító dal, most a gyerekek hangján.

Miklósi Gábor, érdemes megjegyezni a nevet, mikor mindenki felállt, a VIP páholy kellős közepén úgy döntött, hogy neki ez nem jelent semmit. Így hát tüntetőleg ülve maradt. Mondván hogy ő egy ilyen érzelgős dal hallatán – ami leginkább a Dzsungel könyvére emlékeztette – miért is állna fel. Később bugyuta, hatásvadász valaminek is titulálta az egészet, beletaposva ezzel több millió határon túli magyar lelkébe.

Szó szerint ezt írta: „Aztán hirtelen nem csak a VIP-ben, de körben, az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mi mind egy vérből valók vagyunk.
Tudtam, hogy már hallottam, de fogalmam nem volt, valójában mi az, csak a refrén vége volt ismerős a Dzsungel könyvéből, miközben azért gyanítottam, hogy a Puskás megnyitóján mégsem énekelheti 70 ezer ember a Dzsungel könyvét.

A VIP-ből szinte kinéztek, amiért a seggemen maradtam, és tényleg nehéz volt nem felállni ekkora nyomás alatt, de én csak a Himnusznál szoktam felállni, és pont a napokban láttam egy műsort arról, hogy milyen messze elmennek az emberek, hogy alkalmazkodjanak az elvárásokhoz, így hát dafke ülve maradtam.Így lázadtam 2019 novemberében a Puskás Aréna megnyitóján.”

Miklósi végig úgy tett, mintha nem is tudná mi ez a dal.

“Közben gyorsan rákerestem, hogy mit énekelnek, és kiderült, hogy az Ismerős Arcok nemzeti érzelmű rockzenekar Nélküled című gigaslágere szól. Ma is tanultam valamit, és azért egy piros pontot így is beírtam a szervezőknek, amiért nem a Székely Himnuszt választották Csaba királyfival és a sziklaként porló székelyekkel, amit egyébként valaki megmagyarázhatna végre, mert ha Péter a kőszikla, a stabil alap, amire az egyház épül, akkor a székelyek metaforikus sziklája miért porlik annyira?Amúgy semmi bajom a székelyekkel, sokasodjanak, gyarapodjanak, nem őket, csak a bugyuta, hatásvadász szövegeket nem bírom.”

Nos, a mindig a “különös műveltségével”, “intellektusával” stb. kérkedő baloldali média egyik képviselője ezzel csodásan bebizonyította, hogy egyrészt egyáltalán nem tudja, mikor hogyan kellene viselkednie, másrészt pedig, hogy mennyire érzéketlen bármilyen komoly nemzeti dolog iránt.De rendkívüli tudatlanságát még a határon túli magyarokba, most épp a székelyekbe történő jókora rúgással is próbálja kompenzálni.

No, de a fenti eset nem egyedülálló, hiszen az elmúlt időszak megint tele volt a baloldal határon túli nemzettársaink ellen intézett komoly támadásokkal.Az újjászületett SZDSZ lelkes fiataljai, Fekete-Győr András és Donáth Anna a múlt héten pár nap alatt megpróbálták politikai aprópénzre váltani a hazát, bebizonyítva, hogy számukra a magyarság, a nemzettudat semmit sem jelent, és a határon túli magyarok sorsával, jövőjével mit sem törődnek. Eszköznek persze még jók lehetnek.

Történt ugyanis, hogy Romániában elnökválasztást tartottak, amelyen Fekete-Győr az egyetlen magyar jelölt, Kelemen Hunor helyett egy román jelölt, Dan Barna mellett szállt harcba, és őt próbálta segíteni támogatásával, ezért képes volt Kolozsvárra is elutazni. 

“Fegyőr” később már persze bőszen magyarázta a bizonyítványát a Mandinernek, de épeszű indokot nem tudott arra szolgáltatni, hogy ha már nem szimpatizál a magyar jelölttel, Kelemen Hunorral, akkor miért nem tudott otthon maradni, és nem beavatkozni az elnökválasztásba egy román jelölt oldalán, amivel nyilvánvalóan hatalmas károkat okoz az erdélyi magyarságnak. Ráadásul az külön kínos volt, hogy a Momentum által támogatott jelölt, Dan Barna ellen nyomozást folytatott a romániai Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hatmillió euró eltüntetése miatt. 

Fekete-Győrt az amúgy is folyamatosan csökkenő számú erdélyi magyarok érdeke egyáltalán nem érdekelte, csak az volt a fontos, hogy EP-beli politikai szövetségesei, és különösen a szintén jelen lévő, magyarellenes kijelenteséivel feltűnő Dacian Cioloș EP frakcióvezetőnél jó pontokat szerezzen.

De alig, hogy elcsöndesedett volna “Fegyőr” botránya, máris egy hasonló eset követte az erdélyit, hiszen az ifjú liberálisok EP-képviselője, a családi botrányokkal körülvett Donáth Anna múlt csütörtökön részt vett a liberális, Renew Europe-tag Progresszív Szlovákia (PS) mozgalom magyar platformja parlamenti képviselőjelöltjeinek és a párt magyar nyelvű programjának a bemutatóján, a felvidéki Révkomáromban. 

Donáth Anna az eseményen azt mondta, hogy szerinte a felvidéki magyarok lehetnek úgy magyarok, hogy közben büszke szlovákok. A magyarországi liberális politikus tehát leszlovákozta a felvidéki nemzettársainkat, és közben – áttételesen – arra biztatta őket, hogy asszimilálódjanak a szlovák többséghez.

A kijelentés persze nagy felháborodást váltott ki. Donáth Anna persze megijedt és aztán bocsánatot kellett kérnie a felvidéki magyaroktól.De persze a megmaradásuk iránti elköteleződéséről azért senkit sem győzött meg. Nem kétséges: az Index-alkalmazott propagandacikke és a Momentum figuráinak erdélyi és felvidéki provokációja nem véletlen. Tudatos támadást indított a balliberális oldal a külhoni magyarok ellen. Kérdés, mi lesz a következő akciójuk. És hogy ki vagy mi lesz a következő. A feljelentgető Cseh Katalin vagy inkább Soros blogja, a 444 jön?

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest