Színes Térség

Kiszomboron is vetítéseket tartanak a Rajzfilmünnep alkalmából

Bogyó és Babócával vette kezdetét ma délelőtt a Rajzfilmünnep Kiszomboron, ahol egészen késő délutánig várják vetítések és kvízek az érdeklődőket a művelődési házban.

– Csatlakoztunk az Országos Rajzfilmünnephez, délelőtt a kicsiknek készültünk Bogyó és Babóca mesevetítéssel, amelyhez ajándék kifestőt is kapnak a gyerekek, de a kiskamaszokra is  gondoltunk, egyfajta szórakoztató történelemóra várja őket, Magyar csaták címmel, ahol történelmi kvízt is kitölthetnek a gyerekek, a helyesen válaszolók között pedig jutalomcsokit fogunk kiosztani – mondta el portálunknak Bódi Marianna.

Az Ady Endre Művelődési Ház művelődésszervezője kiemelte: délután levetítik a Vili, a veréb című mesét is, 15 órától pedig a magyar animáció aranykorára, Nepp Józsefre emlékeznek, hiszen 50 éves a Mézga család. Ebből az alkalomból a Mézga Aladár különös kalandjaiból és a Kérem a következőt! mesékből vetítenek, de rajzfilmkvízre is sor kerül, végül pedig a Macskafogó kerül a vászonra, ahol ajándék popcornt kapnak majd a nézők.