Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Kőpor és üdítők közé rejtették a csempészcigit – videóval

Több mint 50 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén egy macedón teherautó ellenőrzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A határátlépéskor bemutatott okmányok szerint a macedón sofőr italokat szállított Makedóniából Szlovákiába.  A pénzügyőrök a járművet röntgenvizsgálatra küldték. A képek elemzésekor kiderült, hogy a bejelentett rakományon kívül más is található az üdítők között.

Több mint 50 ezer doboz cigaretta és kőpor az üdítők között

Több mint 50 ezer doboz cigaretta és kőpor az üdítők között🚬☢️Munkatársaink egy macedón teherautó ellenőrzésekor több mint 50 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén. A határátlépéskor bemutatott okmányok szerint a macedón sofőr italokat szállított Makedóniából Szlovákiába. A pénzügyőrök a járművet röntgenvizsgálatra küldték. A képek elemzésekor kiderült, hogy a bejelentett rakományon kívül más is található az üdítők között.A raktérben, a négy sorban elhelyezett italok közül a legfelsőben valóban üdítő volt, azonban a középső két sorban az italos dobozokat több mint 50 ezer doboz különböző márkájú (Lucky Strike, Pall Mall, Davidoff, Marlboro, West, Dunhill) adózatlan cigarettával tömték ki. Az alsó sor dobozaival is trükköztek, azokat kőporral töltötték meg, hogy a rakomány összsúlya meglegyen. A pénzügyőrök a megközelítőleg 75 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, emellett mintegy 150 millió forint bírságot szabtak ki, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2019. november 13., szerda

A raktérben, a négy sorban elhelyezett italok közül a legfelsőben valóban üdítő volt, azonban a középső két sorban az italos dobozokat több mint 50 ezer doboz különböző márkájú (Lucky Strike, Pall Mall, Davidoff, Marlboro, West, Dunhill) adózatlan cigarettával tömték ki. Az alsó sor dobozaival is trükköztek, azokat kőporral töltötték meg, hogy a rakomány összsúlya meglegyen.

A NAV munkatársai a megközelítőleg 75 millió forint értékű füstölni valót lefoglalták, emellett mintegy 150 millió forint bírságot szabtak ki, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.