Hírek

Karácsonyi adománygyűjtésre hív az Angyalsóhaj Alapítvány

Adománygyűjtést hirdetett meg az Angyalsóhaj Alapítvány a hátrányos helyzetű, egészségkárosult gyermekeket nevelő családok számára: a tartós élelmiszereket, játékokat, ruhákat és cipőket a Széchenyi tér 9. szám alatt található Ifjúsági Színtérbe lehet eljuttatni.

Mint Farkas Éva Erzsébet felidézte, az Erzsébet-ház szeptember 26-án nyitotta meg kapuit. Elsősorban a hátrányos helyzetű, halmozottan sérült makói és térségi fiatalok felnőtteknek, illetve családtagjaiknak szeretnének szolgálni, de megyei szinten is szeretnének majd különböző szolgáltatásokat biztosítani, mindamellett közösségi térként is fog funkcionálni a városban – közölte az alapítvány fővédnöke.

– Az adventi időszak közeledtével a városunkban nagy öröm számomra, hogy nagyon sok civil szervezet, alapítvány kezdi meg azokat az adománygyűjtési akciókat, amelynek köszönhetően sok hátrányos, vagy nehezebb élethelyzetben lévő családokat, fiatalokat, gyermekeket, időseket tudnak segíteni és támogatni – mutatott rá Farkas Éva Erzsébet.

Mint kiemelte, az Angyalsóhaj Alapítvány adománygyűjtési akcióba kezd, amely során elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a Tesco-val együttműködve, ahol december 13-án fog az alapítvány adománygyűjtési akciót kezdeményezni. Az Ifjúsági Színtérbe a tartós élelmiszerek mellett a ruhákat és a játékokat is el lehet juttatni december 12-ig, amelyekből csomagokat állítanak össze, és december 15-én adják majd át a rászorult családoknak ünnepélyes keretek közt, egy szeretetvendégséggel egybekötve.

Farkas Éva Erzsébet hozzátette, fontosnak tartják a vállalkozók megszólítását is, akiktől elsősorban az alapítvány számlaszámára várnak anyagi juttatásokat, amelyekből ajándékcsomagokat készítenek december 15-re. A Nagycsaládosok Egyesületével is közös programot szerveznek, illetve egy nagyszabású, civil közösségek találkozóját szervezik meg, neves előadókkal november 28-án Az Erzsébet-házban.

Január közepétől pedig a kifejezetten az Erzsébet-házhoz köthető szakmai programok is elindulhatnak, amelynek kidolgozása jelenleg folyamatban van, szakemberek együttműködésével – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébettől.