Hírek Sport Térség Top

Elkészült a földeáki sportpark

A Vidékfejlesztési program nyertes pályázatának köszönhetően telepítették a sportpark új eszközeit a főtérre. Már lehet is használni azokat.

Egymillió-hatszázhetvenkilenc, (azaz 1 millió 679) forintot nyert a földeáki önkormányzat kültéri sporteszközökre „A településen élők hasznos szabadidő eltöltését segítő fejlesztések megvalósítása” című felhívásra.

A száz százalékos – azaz melyhez nem kellett önerőt biztosítani – a Vidékfejlesztési programtól elnyert támogatásnak köszönhetően a napokban kezdődött meg, majd fejeződött is be a Szent László téren a sportpark eszközeinek telepítése.

navigate_before
navigate_next

Az eszközök, azaz a fitnesz és erőnléti gépeket már használni is lehet. A sportpark eszközei telepítésének célja egyébként nem más, mint „a helybéliek életminőségének és egészségi állapotának javítása”, hiszen a fitneszgépek nagymértékben fejlesztik.

***

Sportparkok a makói járás kistelepülésein

Maroslelén tizenhárom millió forintból épült a helyi termelői piac közvetlen szomszédságában a nyolc kültéri fitneszgéppel felszerelt sportpark, melyet a kerékpárúttal egyszerre az idén április végén avatták fel. A sportpark a Nemzeti Sportközpontok támogatásával, egy 2016-ban beadott pályázat eredményeként épülhetett meg.

Apátfalván a Hunyadi utcai játszótérnél 9 millió 389 ezer forintból még tavaly tavasszal megvalósul sportpark gyorsan népszerűvé vált. Dupla multifunkciós tréner, fekvőtámasz kereszt, hasizom és hátizom erősítő, kételemes és multifunkciós húzódzkodó, lépegetők, továbbá maxi létra alkotják a sportparkot. A létesítmény változatos szerkezeti kialakítása a legkülönbözőbb nehézségi fokú mozgások kivitelezését teszi lehetővé. Az általános képességfejlesztés alapgyakorlati eltérő testhelyzetekben, könnyítve, nehezített kiindulóhelyzetből egyaránt végezhetők. A sportpark kiválóan alkalmas a köredzéses rendszerű foglalkoztatásra, sportolásra is

A Nemzeti Sportközponthoz benyújtott, 9 millió 300 ezer forintos sikeres pályázatnak köszönhetően épült meg Óföldeákon, a Návay Aranka Idősek otthona szomszédságában a helyi sportpark, hasonló, mint a maroslelei. Az óföldeáki gyerekek és a felnőttek folyamatosan használják is a sportolásra, erőkifejtésre alkalmas eszközöket.

Tizenhárom millióba került az augusztusban felavatott csanádpalotai sportpark, mely tizenegy különböző eszközből áll, amelyeken számtalan szabadtéri edzésformát ki lehet próbálni.

Szeptember legelején, mintegy másfél napnyi munkával állítotték fel a pitvarosi sportpark eszközeit, a jelenleg is épülő egészségház udvarán. Így azt majd csak az épület avatója után lehet használni.

A sportparkok létesítésének kérelmeit a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez lehetett benyújtani, az új sportparkokról – az előkészítő bizottság javaslata alapján – a nemzeti fejlesztési miniszter döntött, majd azokat a Nemzeti Sportközpontok építette meg. A nyertes önkormányzatok nem a pénzt, hanem egyenesen a létesítményt kapták meg.