Belföld Hírek Makó Térség

Ordítóan kamu a 85 ezres Tesco-s utalvány

Nem állítjuk, hogy csak a hülyék dőlnek be a Facebookon terjedő kamu 85 ezres utalványnak. Túl szép hogy igaz legyen, csak az adataikat akarja valaki. Volt már ilyen pennys, sparos átverés, de a coopos jelenleg is fut.

Viharos sebességgel terjed, a beugratós poszt, miszerint a 30 éves Tesco 85 ezer forintos utalvánnyal lepi meg azokat, aki három kérdésre válaszolnak.

A figyelmetlen facebookos felhasználó, azaz aki minden hülyeséget hajlamos ész nélkül megosztani vagy mert csak gyors akar lenni, simán bekapja a horgot, és már neki is áll válaszolni az alábbi 3 kérdésre.

Aztán nagy meglepetésére egy a lájkjára számító oldalon köt ki.

Hogy a Tesco nem ilyen jószívű, azt valószínűleg az is gyaníthatja, akinek legalább egy működő agysejtje van, vagy nem kutyafuttában, vagy mutyiban a munkahelyén facebookozik.

A Tesco magyar webcíme nem a megadott www.tesco-hu.com, hanem a tesco.hu, a nemzetközi .com végződésű, az egyes országoké pedig annak a domain nevére végződik. Így például a szlovákiai .sk-ra.

Az egyik böngésző figyelmeztetése, ha a tesco-hu.com oldalt szeretnénk megnyitni

És a vállalat nem harminc éves, hiszen azt ezen a néven 1948-ben alapította Jack Cohen. Az első önkiszolgáló szupermarketét pedig 1956-ban nyitotta. Magyarországon pedig az áruházlánc 1995-ben jelent meg. Így itt sem stimmel a 30 év.

Aki jobban megnézi a posztot, azt is látja, hogy angol nyelvű felhasználók állítólagos kommentjei olvashatók a beugrató ajánlat alatt.

A Tesco egyébként már tegnap a következő cáfolatot adta ki: „FIGYELEM! Ismeretlen csalók ismét visszaéltek a Tesco nevével, hamis nyereményjátékot, kupont hirdetve. Érdemes figyelni Facebook és Instagram csatornánkat, valamint a tesco.hu/akciok-nyeremenyjatekok oldalt, ahol minden esetben tájékoztatást adunk aktuálisan folyó nyereményjátékainkról.”

A cég MTI által is lehozott közleménye szerint a Tesco megtette a szükséges intézkedéseket az ügyben.

Olvasói jelzések alapján a Tesco mellett a Coop nevével is visszaélnek mostanában – itt is 85 ezer forint a csali, de augusztusban ugyanennek az átverésnek a Penny és a Spar volt az alanya.