Belföld Hírek Kék hírek

Injekcióval végzett zsírbontást a kuruzsló

A 40 éves V. Katalin orvosi diploma nélkül hirdette az injekciós zsírégetést, a rendőrség a házkutatás során több mint ezer injekciós tűt és 196, ismeretlen eredetű ampullás gyógyszert találtak nála. Pénzbüntetésre ítélte a bíróság kuruzslásért. Fotó: police.hu

A vádirat szerint egy 40 éves vádlott, aki orvosi végzettséggel nem rendelkezett 2015-től 2017 júniusáig jogosultság nélkül, ellenszolgáltatás fejében, több emberen, rendszeresen végzett zsírbontó kezeléseket, amelyekre csak szakorvos lett volna jogosult.

A nő a kezeléseket ráadásul olyan kozmetikai termékek bőr alá fecskendezésével végezte, amelyek előírás szerint csak külsőleg lettek volna alkalmazhatók. A szolgáltatást interneten hirdette különböző weboldalakon, és kedvezményes kuponnal is lehetett fizetni nála. Két év alatt összesen 16 személyen – elsősorban nőkön – végzett kezeléseket. A szolgáltatásért az ügyfelek – az alkalmak számától is függően – 10 és 70 ezer forintokat fizettek. A hirdetésre jelentkező ügyfeleket az újpesti lakásban a nő 45 éves élettársa fogadta. A férfi – akit az ügyészség bűnsegédként vádolt – tájékoztatta őket a kezelésekről és adminisztratív feladatokat is ellátott.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a nővel és élettársával szemben kuruzslás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságra.

A bíróság vád szerint bűnösnek mondta ki a vádlottakat és a nőt 525 ezer, a férfit 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott terhére, súlyosabb pénzbüntetés kiszabása, a védelem felmentés érdekében fellebbezett.