Hírek Makó

Betekintést nyerhettek a nyolcadikosok, hogy milyen is JAG-osnak lenni

Nyílt napot tartott kedd délelőtt a Makói József Attila Gimnázium, amelyen közel 150-en vettek részt.

– A mai napra 15 tanár és több mint 200 diák készült, hogy megmutassa, miért is jó JAG-osnak lenni. Különböző órákat tekinthettek meg az idei érkező nyolcadikosok és a szüleik: történelem, irodalom, nyelvtan, angol, francia, latin és német, azaz összes nyelvi óránkat is megtekinthették. Betekintést nyerhettek, hogy a média, biológia és matematika tagozataink hogyan működnek, de emellett informatikaórát is látogathattak – mondta el portálunknak Kovács-Sólyom Mária a nyílt nap kapcsán, ahol egy általános tájékoztatót is tartottak arról, hogy a felvételire miként érdemes készülni, milyen tagozatok találhatók az iskolában, és hogy az írásbeli felvételit miként írhatják meg a JAG-ban.

Az intézményvezető-helyettes kérdésünkre elárulta, véleménye szerint az angol tagozatuk a legnépszerűbb, hiszen arra szoktak a legtöbben jelentkezni, de mindegyikre nagy az érdeklődés, illetve a nyílt napon is minden órán sokan voltak, összesen közel 150 diák érkezett hozzájuk, akik az angol, humán, média, biológia, illetve matematika-informatika tagozatok közül választhatnak majd, de általános képzést is indítanak.

Akárcsak a korábbi években, idén is felkészítőt hirdet a JAG: mint Kovács-Sólyom Mária elmondta, matematika és magyar tantárgyak felkészülésében segítenek, amely nagyon népszerű szokott lenni. Ehhez regisztráció szükséges, amelyet érdemes minél hamarabb megtenni, hiszen a helyek végesek.

Az iskola november 16-án a negyedikeseknek is nyílt nappal készül, ahol a nyolcosztályos képzés lesz fókuszban.