Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A skandináv krimik és a történelmi regények is népszerűek a könyvtárban, libazsíros kenyér és óriás társasjáték is várta a múzeum Márton-napjára érkezőket, a nemzet sportolói a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését kérik – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Náray Tamás, Nicholas Sparks és Kondor Vilmos – csak pár név azok közül, akiknek könyveit előszeretettel olvassák a József Attila Városi Könyvtár látogatói. Benkéné Sándor Barbara könyvtárossal bejártuk a könyvtárat, hogy megtudjuk, kik a legnépszerűbb írók és melyek a legvártabb kötetek, hogy olvasóink figyelmébe is ajánljuk azokat a hidegebb őszi napokra.

Libazsíros kenyér és óriás társasjáték is várta a múzeum Márton-napjára érkezőket: a libáké, a játékos feladatoké és a szórakozásé volt a főszerep szombat délelőtt a József Attila Múzeumban.

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

Azok a diákok, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba, és már rendelkeznek nyelvvizsgával, továbbra is előnyt élveznek a felvételi eljárás során, ezért a tudásért jelentős többletpont jár majd – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Köszönetet mondott Frank-Walter Steinmeier német államfő a közép-európai népeknek a hazája újraegyesítéséhez nyújtott segítségért szombaton Berlinben a német fővárost kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulójára rendezett ünnepségen.