Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

53 millió forintból újult meg az ENI konyhája, több évtized után megújult a Kossuth utca Makó-Rákoson, Kiszombor polgármesterénél is látogatást tett Lázár János – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Átadták a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény – Intézményi Étkeztetési Szolgálat konyháját, amely új eszközökkel is bővült, ennek köszönhetően pedig nemcsak könnyebb, hanem hatékonyabb is lett a munka az év minden napján működő konyhában.

Az Makó-Rákoson található Kossuth utca megújítását polgármesteri fogadóóra keretein belül kezdeményezte Batik György, aki a csütörtöki átadóra virággal és pezsgővel érkezett, hogy örömét és köszönetét fejezze ki a megvalósult, és immáron átadott fejlesztés kapcsán, amelyre több évtizede vártak a lakók.

Két- és félmilliót nyert pályázaton a makói-kövegyi őstermelő: Szentesi Mihályné két mezőgazdasági gép vételárának felét nyerte el a Tisza és Maros Jövőjéért Egyesülethez benyújtott pályázatával.

A választások után körbejárom a térség polgármestereit, hogy átbeszéljük az előttünk álló feladatokat. – írta közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője Szegvári Ernőnénél tett látogatása után.

Fogadóórát tartott csütörtök délután a vásárhelyi kórházban Kallai Árpád, akinek főként betegellátással és infrastruktúrával kapcsolatos kérdéseket tettek fel a lakosok. A főigazgatót ezután is rendszeresen felkereshetik az itt élők.

Úgynevezett vörös kódot adott ki a rendőrség az elmúlt időszak baleseti adatai miatt. Szeptembertől rohamos hanyatlásnak indult a közlekedési morál, 2 hónap alatt 127-en haltak meg az ország közútjain.