Hírek Makó

Elismeréseket is átadtak a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen

A Korona emeleti dísztermében ünnepelte a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény a Szociális Munka Napját, ahol az idei év áttekintése mellett több elismerés is gazdára talált.

Mint Tóthné Balázs Andrea portálunknak elmondta, november 12-e szociális munka világnapja, amely napot több évtizede nevezték ki, Magyarországon pedig 2017 óta tartják ünnepnapként számon, így azon a nap számukra munkaszüneti nap.

Az ezen alkalomból szervezett, immáron ötéves hagyománnyal bíró rendezvény arra is lehetőséget teremt, hogy a kollégák találkozhassanak, hiszen – mint az intézményvezető elárulta – vannak, akik kizárólag ilyenkor találkoznak; 11 telephelyen 103-an dolgoznak, az esten a beszélgetés mellett pedig az évet is értékelik.

– Úgy érzem, hogy ez az év volt számunkra a legizgalmasabb, rengeteg minden történt, pályázatokat nyertünk, épületekbe költöztünk, ki és be, felújítások történtek, továbbá ebben az évben voltunk a legtöbben, illetve számos rendezvényünk is volt – hangsúlyozta Tóthné Balázs Andrea. Példaként említette az 53 millió forintból megújuló konyhát, a Justh Gyula utcai védőnői tanácsadó felújítását és a Tinódi utcába való költözést, ahol egy nagyon korszerű épületben dolgozhatnak, de az éjjeli menedékhely és a nappali melegedő is felújításra került, jelenleg pedig a bölcsődepályázatukat várják, amelynek hamarosan megérkezik az eredménye.

navigate_before
navigate_next

Az esten részt vett Farkas Éva Erzsébet is, aki beszédében kiemelte az ünneplés fontosságát, továbbá rámutatott a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény segítő szolgálatának értékeire is, amelyhez szükséges a feltétel nélküli szeretet, az alázat és az odaadó szolgálat. „Önök itt a városunkban napról napra ezt mutatják számunkra, én ezt szeretném nagy-nagy tisztelettel megköszönni!” – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet, aki pozitívan értékelte az elmúlt öt év munkáját, a megvalósult fejlesztéseket, illetve hangsúlyozta a szakmai továbbképzések szerepét, amelyre a jövőben is nagy figyelmet szeretnének fordítani.

A résztvevők közül többen elismerésben részesültek nyugdíjba vonulásuk vagy jubilálásuk alkalmából, ezt követően pedig kivetítőn is áttekintették a végéhez közeledő idei év eseményeit, fontos állomásait.