Makó Publicisztika

El kéne dönteni kit akar képviselni Mucsi: Gyurcsány, vagy makóiak?

Nem nagyon sikerül felnőni a feladathoz azután, hogy rekord kevés szavazattal is betrükközte magát a makói képviselő testületbe. A városban élők képviselete helyett egyelőre szívesebben bohóckodik Győrben.

Facebook bejelentkezésében már megemlítette szerdán, hogy másnap Győrbe készül, ám akkor még elhallgatta, mi is lesz a nyilván Gyurcsány által kiszabott feladata. Nem sokat kellett várni rá, hogy kiderüljön: balhézni küldték a városba.

Nyugodtan leszögezhetjük, Borkai Zsolt választások előtt kirobbant botránya teljesen vállalhatatlanná tette a politikust, ám az a helyzet, hogy ez elsősorban a győriek dolga, másodsorban pedig esetleg az országos politikáé, de ami biztos: egy makói önkormányzati képviselőnek semmi köze hozzá.

Márpedig Mucsi Tamás már nem csak egy utcai bohóc, mint október 13 előtt. Lehet, hogy mindössze 258 szavazatot kapott önkormányzati képviselőjelöltként, de akkor is bejutott a testületbe. Rajta kívül mindenki, még az ellenzéki képviselők is a makóiak képviseletével, szolgálatával foglalkoznak, miközben ő inkább a győri alakuló ülésen provokál rendőröket, és arra büszke, hogy „kicselezi a biztonsági őröket”.

A különbség, hogy Mucsi Tamásnak lételeme a balhé, a provokálás (bármennyire is szerencsétlenül teszi ezt), és ezzel úgy látszik annak ellenére sem szeretne felhagyni, hogy legalább már önkormányzati képviselőként illene megtanulni viselkedni.

Eddig is lehetett ugyan tudni, amikor azt mondja, hogy a makóiakért akar dolgozni, számára csak üres lózung, ha a budapesti barátai balhéra hívják, mindig az lesz az első. Ami egyébként nem baj, csak

emiatt felesleges volt kiszorítania Török Miklóst, vagy éppen Molnár Lászlót.

Főleg, hogy azt a feladatot, amit Győrben kapott (telefonnal a kézben bohóckodni, ordítozni és fel-alá rohangálni a városházán, rendőröket provokálni), bármelyik alulfizetett provokátor megcsinálta volna helyette. Október 13 óta azonban minden, amit csinál, nem csak saját magát minősíti, hanem Makót is. A balhéit a makói adófizetők is finanszírozzák, nem csak Gyurcsány Ferenc.

Lehet, hogy ez 258 embernek nem okoz problémát, de Makó egy több mint 20 ezres város, ahol ha valóban hasznos munkát akarna végezni, akkor bőven lenne elég feladat. Minden más esetben nyugodt szívvel fel lehet költözni Budapestre. Vagy éppen Győrbe.

 

A nagy demokrata hitelességet kicsit elmaszatolja egyébként, hogy tegnap nem csak Győrben, hanem Kispesten is tartottak alakuló ülést, ahol az Index szerint a tüntetők által „kokaincsászárnak” nevezett Lackner Csaba is átvette a megbízólevelét, majd menekült az újságírók elől. Míg Borkai lemondott, ő öt évig nyugodtan felveheti majd a fizetését, simán megúszta annyival, hogy kidobták az MSZP-ből, amikor már nagyon ciki lett. Ha valakinek kétsége lenne felőle: nem, Mucsi Tamás nem volt ott, nem ordítozott, nem bohóckodott a kezében telefonnal, nem rohangált össze-vissza, nem provokált rendőröket a kispesti városházán. Hiszen Lackner Csaba ellenzéki képviselő… Ahogyan érdekes módon az sem szúrja Mucsi Tamás szemét, hogy Gajda Péter szocialista polgármester Erdogan feleségével pózol mosolyogva.