Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Újra Czirbus Gábort választotta alpolgármesternek a makói képviselő testület, Lázár János a pitvarosi polgármesternél járt, Kövegyen laptopokat sorsoltak ki, amiket ajándékba kapott a település. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

– Munkára jelentkezem! Ismét Makó város alpolgármestere lettem! – írta közösségi oldalán Czirbus Gábor. Az alpolgármester hozzátette: bízik abban, hogy egy sikeres ciklust követően még sikeresebb évek elé tekinthetnek.

Nyílt nappal várta a továbbtanulás előtt állókat a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: a kétnapos pályaorientációs rendezvényen a jövőre átalakuló, illetve új képzésekről is információt kaphatnak az érdeklődők.

Még idén augusztusban érkezett rokonlátogatóba Kövegyre a Svájcban élő és dolgozó Szabó Zoltán és felesége, Bárdos Csilla családjával együtt. A házaspár ittjártukkor laptopokat, monitorokat és egyéb számítástechnikai eszközöket ajándékozott a kövegyi önkormányzatnak. Akkor úgy döntött a faluvezetés, hogy a helyi képviselő-testület dönt arról, mely helybéli rászoruló családok kapják meg a számítógépeket.

Lázár János az országgyűlési és önkormányzati választások után is rendszeresen felkeresi a települések vezetését, hogy tárgyaljon a fejlesztésekről. A térség országgyűlési képviselője közös képet posztolt oldalára a pitvarosi polgármesterrel.