Belföld Hírek Kék hírek

Rászólt a szemetelőkre, megverték

Garázdaság vétsége miatt emeltek vádat egy 26 és egy 34 éves férfi ellen, akik megverték azt a férfit, aki szóvá tette, hogy szemeteltek.

A vádlottak idén április hónap közepén a délutáni órákban egy szikszói élelmiszerbolt parkolójában az autójuk mellett energiaitalt fogyasztottak. Miután megitták, az egyik vádlott az üres italos dobozt a földre dobra. Ezt látta a közelben parkoló sértett, aki kiszállt az autójából, a vádlottak számára hallhatóan rosszallását fejezte ki a szemetelés miatt, az eldobott hulladékot felvette, és bedobta a közelben lévő szemetes konténerbe, majd visszaindult.

A vádlottak ettől annyira felháborodtak, hogy először leköpték a férfi autóját, majd együttesen rátámadtak, trágár módon szidalmazták, letépték róla a felső ruházatát, és több esetben test szerte megütötték és megrugdosták. A férfi a bántalmazás következtében felületi hámsérülést szenvedett el, azonban nem ment orvoshoz, és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyben a Szikszói Járási Ügyészség emelt vádat, az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél kevesebbel büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak. Az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben mindkét vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott, s egyben elrendelte pártfogó felügyeletüket.