Makó Színes

Márton-napi hétvége a Gloriusban

A népszokásokat ápolva, libás étkek is terítékre kerülnek november második hétvégéjén a Grand Hotel Gloriusban. A makói négycsillagos szálloda Márton-napi fogásai különleges kulináris élményekre csábítanak.

Számos hagyomány fűződik a november 11-én ünnepelt névnaphoz; ezek közül a legismertebbek a gasztronómiához kapcsolódnak. A néphit úgy tartja, aki ilyenkor nem eszik libát, egész évben éhezni fog. Ez biztosan nem következik be annál, aki a Glorius Márton-napi menükínálatát választja a hétvégén. A makói négycsillagos szálloda ízletes fogásainak mindegyike ekkor „ludas” lesz, amelyben előételként hideg libamáj pirított kaláccsal, birsalma lekvárral fogyasztható, majd libaleves maceszgombóccal. Főételként, káposztás rétessel és lilaburgonya pürével kínálnak konfitált libacombot és desszertként lúdláb tortát.

Mindenkit szeretettel vár 2019. november 9-11-éig libalakomára (is) a Grand Hotel Glorius.